Over Ons

Consultants

A Team Of Professionals

Bruno Lybeer

Wat ooit begon als een uitdaging om als 23-jarige jonge knaap de dienst “traminfrastructuur te gaan leiden bij De Lijn, groeide uit tot veel meer.

Bij De Lijn heeft Bruno kennis gemaakt met alle verschillende facetten van de infrastructuur om een tram te kunnen laten rijden. Dit zijn er heel wat, waardoor er toch wel enkele jaren nodig zijn om deze technieken onder de knie te krijgen. De nodige leergierigheid bracht Bruno ertoe om de volledige structuur te gaan beheersen, zowel in het onderhouden ervan als in het vernieuwen.

De wil om een belangrijkere rol te gaan spelen in de wereld van het openbaar vervoer op rails, zorgde voor de beslissing om op zelfstandige basis verder te gaan werken als projectleider voor diverse bedrijven.

Geregeld werd zijn advies gevraagd om bepaalde producten te ontwikkelen, aan te kopen of te verkopen. Hieruit groeide het idee om ook hier een grotere rol te spelen op de markt. Dit is geen evidente stap, gezien deze markt zich over heel Europa verspreidt. Hiervoor had Bruno een betrouwbare en ervaren partner nodig die hij vond in Aldo Van der Auwera.

Aldo Van der Auwera

Als gedreven manager in verschillende bedrijven, zowel internationaal als nationaal, is het steeds zijn doel om groei te genereren door innovatie hand in hand te laten gaan met een sterke teamgeest. Dit van zowel interne als externe klanten. Zijn professioneel verhaal kleurt alle facetten van het bedrijfsleven, gaande van aankoop en verkoop, over marketing tot de meer gespecialiseerde knepen in het vak van procurement, contract- en projectmanagement.

Na een loopbaan bij Dockx, Lyreco en Staples ging hij 10 jaar geleden de opdracht aan om het bedrijf Nussbaumer door te lichten en advies te geven op welke manier groei op korte en lange termijn gegenereerd kon worden. Na een grondige analyse en vertrouwen van de C.E.O. evolueerde hij van Sales Manager naar General Manager, een functie die hij tot op vandaag nog uitvoert en waar het bedrijf op 10 jaar is gegroeid naar meer dan een verdubbeling van omzet en marktaandeel.

Toch kriebelde de ondernemingsgeest en drive om zelf een bedrijf op te starten samen met iemand die kennis en inzicht in de markt van openbaar transport en infrastructuur had.  Door enkele uitgevoerde projecten in het verleden in de wereld van tramtechnieken, wist hij dat Bruno Lybeer de nodige capaciteiten en het inzicht bezat en hiermee werd het nieuwe verhaal van LightRail.be geschreven.